Nemám problém s výměnou čísla, vyjádřil se ohledně příchodu Kanea útočník Sprong

Když se řekne Patrick Kane, pravděpodobně každému příznivci NHL se vybaví také číslo 88, které je s trojnásobným vítězem Stanley Cupu nepochybně spjato. Toto číslo však v Detroitu nosí útočník Daniel Sprong. Sprong však tuto tajenku ihned rozluštil, když se vyjádřil, že toto číslo věhlasnému Američanovi mile rád přenechá.

„Je to Patrick Kane, takže si osmdesátosmičku může vzít. Změním si číslo, to je jasné,“ řekl k tomu samotný Sprong. „Udělal si z tohoto čísla něco jako ochrannou známku. Je jeho.“

Když dnes v noci klub oficiálně potvrdil Kaneův roční kontrakt s příjmem 2,75 miliónů dolarů na sociálních sítích, přiložil k příspěvku také fotku, kde je hráč vyobrazen v detroitském dresu i se svým ikonickým číslem.

„Nemám problém s výměnou čísla,“ ujistil Sprong. „Je to jeho číslo. V lize už je dlouho. Je to legenda této hry a superhvězda. Žádný problém, může si to číslo vzít.“

S číslem 88 nastupoval Kane celou svou dosavadní kariéru – všech 16 let u Blackhawks a také ve zbytku minulé sezóny poté, co ho Chicago vyměnilo do New Yorku Rangers.

Bude Kanea číslo 88 něco stát?

Často bývá v profesionálních sportech pravidlem, že když nově příchozí hráč touží po čísle, které již nosí na dresu někdo jiný, dojde v rámci výměny onoho čísla také na nějakou finanční kompenzaci. Na tento dotaz však v tu chvíli forvard s holandskými kořeny nedokázal odpovědět.

„Nevím. Nechám na něm, ať se rozhodne. Je to jeho číslo. Nemám problém s tím, mu ho dát. Uvidíme, co udělá.“

Jaké číslo si Sprong vybere?

Sprong zatím ve své kariéře oblékal dres s číslovkami #10 (ve Washingtonu), #11 (v Anaheimu), #41 (v Pittsburghu) a #91 (v Seattlu). Desítka je v Detroitu vyřazena na počest legendárního Alexe Delvecchia a číslo 41 momentálně nosí obránce Shayne Gostisbehere. Pokud by se tedy chtěl Sprong držet čísel, které už v minulosti nosíval, zbývají mu čísla 11 a 91.

Jedenáctku naposledy v Detroitu oblékal český útočník Filip Zadina. V minulosti jí své jméno propůjčil například Marty Pavelich (nejdříve však nosil #15), jenž s Red Wings vyhrál v 50. letech minulého století hned 4 Stanley Cupy (1950, 1952, 1954 a 1955) nebo Dan Cleary, který se v dresu klubu z Motor City těšil zase z prozatím posledního triumfu v roce 2008.

Číslo 91  pak v Detroitu neodmyslitelně patří k ruskému bohatýrovi Sergeji Fjodorovovi, jenž se v Detroitu radoval celkově ze tří triumfů (1997, 1998 a 2002) a také několika individuálních trofejí, včetně Hart Memorial Trophy.

(zdroj: detroithockeynow.com, x.com; foto: hjnews.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *