Tréninkový kemp, den 6, 7 a 8 – volno, Blashill mlčí a další vnitrotýmový zápas

Tyler Bertuzzi goal

Zdravím všechny fanoušky Red Wings. Už se to blíží, tréninkový kemp se velmi rychle dostal za svou polovinu a úvodní utkání NHL klepe na dveře. Pojďme se tedy společně podívat, co se v uplynulých dnech událo a co nás také čeká.

DEN VOLNA

Hráči Detroitu si 6. ledna užili volný den, netrénovalo se. Trošku naivně jsem doufal, že by Yzerman a spol. mohli den, ve kterém se nic moc nedělo, využít k tomu, aby konečně z Dylana Larkina udělali kapitána. To se zatím nestalo. Jenom podotknu, že za necelý týden nás čeká první zápas nové sezóny, tak by už pomalu bylo načase. Ale hádám, že se tak stane až 12. nebo 13. ledna, kdy nám končí kemp. 

7. ledna se znovu začalo poctivě pracovat. Na Facebooku jsme psali, v jaké sestavě trénovala první skupinka.

‼️ AKTUÁLNĚ ‼️

🐙 Red Wings znovu na ledě. Pojďte se podívat, v jakém složení trénovala první skupina. 😊

• Bertuzzi -…

Zveřejnil(a) Red Wings – CZ/SK Fanclub dne Čtvrtek 7. ledna 2021

TAJEMNÝ BLASHILL

Náš trenér zvolil mlčící taktiku ohledně zdravotně nezpůsobilých hráčů. Stále jsme se nedočkali oficiálních zpráv o stavu Darrena Helma, o něm opravdu nic nevíme. Můžeme jen domýšlet. To samé platí pro Jevgenije Svečnikova. Ten první vnitrotýmový zápas nedokončil, protože si zranil paži. Dál nevíme stále nic a už je to pomalu omílaná písnička.

DALŠÍ VNITROTÝMOVÝ ZÁPAS

Druhý zápas mezi našimi hokejisty klepe na dveře. Pro evropského fanouška v poměrně dobrý čas, když vezmeme v potaz, že o víkendu nepotřebujete vstávat. Hraje se v sobotu hodinku po půlnoci, tedy 9. ledna v 01:00. Vysílat zápas bude znovu oficiální web Red Wings na adrese nhl.com/redwings.

Samozřejmě tomu je uzpůsoben program. Obě skupiny, které na tréninkovém kempu jsou, se na ledě dnes objeví jen na dvacet minut odpoledne (v našem čase) na lehčím rozbruslení. Vše bude směřovat k duelu, ten by teoreticky mohl rozhodnout o nějakých otaznících v sestavě. Věřím ale, že si už Blashill za ten týden udělal obrázek.

STŘÍPKY ZE SEDMÉHO DNE

V krásné helmě bude chytat Thomas Greiss. Odkazuje na Detroit, Německo, legendu Terryho Sawchuka, Drákulu a boj s autismem.

Mathias Bromé je velkým překvapením kempu. Vypadá to, že se dostane do třetí formace s Glendeningem a Namestnikovem. Přeplacený Nielsen jako 13. útočník?

„Máme za sebou dlouhou offseason. Měli jsme čas na odpočinek a na to, abychom se dostali znovu do formy. Na tento rok se těšíme,“ uvedl zkušený útočník Valtteri Filppula.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *