Rád bych se stal hráčem, na kterého se může tým v klíčových momentech spolehnout, říká Rasmussen

V uplynulém ročníku se dokázal naplno prosadit do NHL. Nyní má Michael Rasmussen před sebou další sezónu, ve které by se rád opět zlepšil a dostal významnější roli v týmu.

Centr Michael Rasmussen se v minulém ročníku dokázal prosadit do NHL a svými výkony si vysloužil chválu trenéra Jeffa Blashilla. „Zlepšil bruslení, defenzivní činnost a konzistenci výkonů. Za poslední rok udělal největší progres z celého týmu,“ uvedl zkušený lodivod. 

Celková devítka draftu z roku 2017 se bude na kempu prát o místo třetího centra, což by měl zvládnout. V Detroitu si od něj slibují kvalitní oboustrannou hru, Rasmussena budeme moci využívat v oslabení, zároveň se svou výškou bude dělat problémy brankářům při stínění v přesilových hrách. I díky výkonům z uplynulé sezóny si vysloužil tříleté prodloužení smlouvy, průměrně si ročně přijde na 1,46 milionů dolarů.

Ve 40 duelech minulého ročníku si připsal 12 bodů (3+9). Sezónu začal v ICEHL v Grazu na hostování, zde zaznamenal v 18 zápasech 16 bodů (5+11), poté hrál v hlavním mužstvu Red Wings, v únoru byl přesunut na farmu, aby se v březnu znovu vrátil. V Grand Rapids měl bilanci sedmi utkání a šesti bodů (2+4). „Byl to pro mě velký krok. Na farmě se mi v minulosti dařilo, měl jsem kolem sebe skvělé lidi, kteří mě ve všem podporovali. Jakmile jsem se dostal do Detroitu, snažil jsem se ze všech sil přispět týmu dobrými výkony. Myslím si, že minulá sezóna je pro mě dobrý odrazovým můstkem do budoucna. Chci se neustále zlepšovat,“ řekl kanadský útočník. 

Rasmussenův cíl pro nadcházející ročník je jasný – pokračovat v hlavním týmu a udělat další výkonnostní skok nahoru. „Pokud zvládáte defenzivní činnost, trenér ve vás bude mít důvěru a dá vám více času na ledě. Takže se budu snažit v tomhle ohledu ještě zlepšit. Sleduji rozbory videí, opravdu se na to soustředím. Myslím, že v tom můžu být opravdu dobrý,“ věří si mladý hokejista.

„Cílem do nové sezóny je prostě hrát. Chci získávat více času na ledě, být na něm při důležitých okamžicích zápasu. Ať už jde o klíčová vhazování, přesilové hry, oslabení, cokoliv. Rád bych se stal hráčem, na kterého se může tým spolehnout a jeho role bude růst. Udělám pro to vše,“ dodal na závěr rodák z Vancouveru v Britské Kolumbii.

(zdroj: mlive.com; foto: clickondetroit.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *