H(e)ronek pokračuje v Detroitu! Podepsal nový tříletý kontrakt

Jeden z nejdůležitějších podpisů léta máme za sebou. Detroit v pátek oznámil, že Filip Hronek s organizací prodloužil smlouvu o tři sezóny. Český zadák bude v novém ročníku opět patřit ke klíčovým postavám týmu.

Na jednu stranu to bylo jasné. Filip Hronek dlouho proklamoval, že má eminentní zájem v Detroitu podepsat. Red Wings si naopak nemohli nechat ujít důležitého beka. Nakonec se obě strany po delším jednání domluvily na tříleté smlouvě.

Průměrně si Hronek ročně přijde na 4,4 milionů dolarů. V prvním roce kontraktu jde o částku 2,7 milionů (+ 0,5 milionů bonus za podpis), ve druhém 4,5 milionů a v závěrečném roce si vydělá 5,5 milionů.

Hronek je momentálně třetím hráčem Detroitu, který má smlouvu do konce sezóny 2023/2024. Dalšími do party jsou Jakub Vrána a Michael Rasmussen. Z tohoto pohledu je vidět, že Steve Yzerman si své mužstvo staví velmi obezřetně a zatím nehodlá rozdávat dlouhé kontrakty. 

Český zadák byl v uplynulém ročníku nejproduktivnějším hráčem Red Wings, když si v 56 zápasech připsal 26 bodů (2+24). O sezónu dříve byl nejproduktivnějším obráncem Hockeytownu.

(zdroj: capfriendly.com, Detroit Red Wings; foto: sport.aktualne.cz)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *