Rozhodnuto. Larkin bude Detroitu chybět, za svůj atak na Josepha byl suspendován

Kapitán Detroitu Red Wings byl dnes na slyšení NHL Player Safety. Za jeho napadení protihráče Josepha v úvodním utkání nad Tampou Bay se dočkal vyloučení do konce zápasu. Nyní přišel další trest.

Dalo se očekávat, že Dylan Larkin dostane dodatečný trest. Ten přišel. NHL Player Safety suspendovala našeho útočníka na jedno utkání.

NHL Player Safety tento krok odůvodnila tak, že „je důležité si uvědomit, že nešlo o případ dvou hráčů, kteří se zapojili do bitky. Joseph nebyl nijak varován, že ho Larkin udeří pěstí. Útočník Detroitu mu ani nedal čas na obranu, nebo zapojení do případné bitky. Chápeme, že Larkin byl frustrován, ale hráči nemohou být omluveni z trestu jen proto, že jednají v reakci na zákrok jiného hráče. Důvodem pro suspendaci je to, že odvetný útok byl veden silou proti nicnetušícímu soupeři.“

V zákroku útočníka Tampy Bay Lightning NHL Player Safety neviděla nic, co by měla zkoumat pro případný trest.

Absence Larkina může být ovšem delší, neboť zatím nemáme přesné informace o zdravotním stavu kapitána Red Wings. Ten v uplynulém ročníku absentoval několik her kvůli zranění krku a vypadá to, že se mu zranění obnovilo. Více budeme vědět zřejmě zítra, protože dnes americký forvard navštívil specialistu. Kvůli tomu zároveň vynechal trénink, těsně před jeho začátkem zmizel po pár kolečkách z ledu.

(foto: nhl.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *