Příprava na MSJ: Niederbach pomohl k demolici, Savage vyloučen za úder do hlavy. Cossa propadl

Přípravné zápasy na mistrovství světa juniorů jsou za námi. Bohužel televizní přenosy byly jen ze soubojů zámořských reprezentací, takže jsme živě nemohli sledovat všechny prospekty Red Wings. Informace k jejich výkonu ale samozřejmě máme.

USA – Finsko 3:4p (1:1, 0:0, 2:2 – 0:1)

Carter Mazur (USA), 0+0
Mazur nastoupil ve druhé formaci na křídle a byl vidět prakticky během každého střídání. Dokázal přijmout tvrdý hit a zároveň několik zajímavých rozdal. V ofenzívě se snažil, měl velkou šanci ve třetí třetině, když si obehrál Vira, ale nedokázal na zadní tyč zakončovat přesně. Předvedl zajímavý výkon, na kterém může stavět. Svou pozici v top six americké reprezentace si podle mého názoru jen utvrdil. 

Red Savage (USA), 0+0
I Savage se prezentoval tvrdou hrou, nastoupil totiž jako člen páté formace. Musel se předvést a přidat, aby se dostal do sestavy pro zahajovací zápas. Vypadalo to dobře, celkem se mu dařilo, ale v závěru předvedl zcela zbytečný zákrok, sestřelil Kemella do obličeje a od rozhodčích inkasoval trest ve hře. Finové v dlouhé přesilovce dokázali vstřelit dvě branky a poslat zápas do prodloužení, v němž vstřelili rozhodující trefu. Tohle může přijít Reda draho, jelikož může být suspendován.

Eemil Viro (Finsko), 0+0
Viro nastoupil jako člen třetího obranného páru, nakonec ale hrál mnohem častěji. Vyloučen byl totiž i jeho kolega z páru Rafkin, trenér se proto rozhodl beky více točit. Eemil předvedl kvalitní výkon, vzadu nekazil, hrál tvrdě, rozehrávku měl přesnou. Plnil to, co jsem od něj zhruba očekával. Dopředu si dovolil vymyslet stahovačku, kdy se nádherně uvolnil soupeři a střílel na bližší tyč. Super.

Německo – Slovensko 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Švýcarsko – Česko zrušeno

Kanada – Rusko 6:4 (4:0, 1:3, 1:1)

Donovan Sebrango (Kanada), 0+1
Fanoušky a experty dnes nejvíce z detroitských prospektů oslovil výkon Vira, já bych si ovšem vybral Sebranga. Devatenáctiletý zadák byl člen třetího páru a nastupoval při oslabeních. V jednom z nich si vstřelil bruslí nešťastný vlastní gól, na druhou stranu jen o chvilku později právě nohou vykopával z brankové čáry. Zapsal se i ofenzivně, krásně našel McTavishe, jenž famózně zakončoval. Na Donovanovi bylo vidět, jak neuvěřitelně vyspělý je. Aby ne, hraje druhou sezónu mezi profesionály. Pokud takhle bude nadále pokračovat, tak jen dobře.

Sebastian Cossa (Kanada), 8 zákroků, 3 inkasované góly, úspěšnost 72,73 %
Talentovaný brankář nastoupil do utkání ve 28. minutě a svůj souboj o post jedničky do úvodního utkání šampionátu zřejmě prohrál. Cossa působil velmi nejistě, inkasoval gól z úhlu od mantinelu na bližší tyč. Nedařilo se mu, nepředvedl nic, kvůli čemu by měl dostat příležitost. Během turnaje se zřejmě do branky nakonec dostane, ale v prvním zápase to nejspíš nebude.

Švédsko – Rakousko 7:0 (2:0, 4:0, 1:0)

Theodor Niederbach (Švédsko), 1+1
Šikovný střední útočník hrál na centru třetí formace a na první přesilovce. Dvěma body se podílel na vysokém vítězství. Nejdříve v brejku přebruslil obránce a posléze puk předkládal spoluhráči. Gól číslo šest sám vstřelil, když proměnil protiútok střelou z prostoru mezi kruhy. Bohužel jsem utkání neměl kde sledovat, ale Twitterem na našeho prospekta probíhaly kladné ohlasy. Začátek slušný, teď to přenést do ostrých zápasů.

Simon Edvinsson (Švédsko), nenastoupil
Simon měl volno, na MSJ bude klíčovým zadákem týmu.

One Comment on “Příprava na MSJ: Niederbach pomohl k demolici, Savage vyloučen za úder do hlavy. Cossa propadl”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *