Hrozná zpráva. Robby Fabbri si zřejmě přetrhl přední zkřížený vaz, do konce sezóny si nezahraje

Velmi špatnou zprávu přinášíme ze zámoří. Trenér Jeff Blashill dnes oznámil, že si útočník Robby Fabbri přetrhl přední zkřížený vaz v kolenu. Šestadvacetiletý útočník vynechá minimálně zbytek tohoto ročníku, uvedl Detroit na sociální síti.

Robby Fabbri musel během posledního duelu, který jsme hráli na domácím ledě s Minnesotou, v průběhu kvůli zranění v dolní části těla odstoupit. Po prvních testech to vypadá na hrozivou variantu – přetržení zkříženého vazu. Kanadského forvarda by v takovém případě čekala pauza minimálně do závěru tohoto ročníku. 

Red Wings svého důležitého hráče pošlou na další vyšetření, ale s mírnější diagnózou nepočítejme.

Stejné zranění utrpěl rodák z Mississaugy v únoru 2017 na levém kolenu. Byl operován a v červenci se zdálo, že je vše v pořádku, jenže všechno vyvrcholilo dalším poraněním v září na předsezónním kempu a byla z toho druhá operace. Kvůli tomu musel ještě jako hráč St. Louis Blues vynechat kompletní ročník 2017/2018.

Podle informací zámořských insiderů nejde v tuto chvíli o stejné koleno, což je opravdu jenom informace a pozitivně to nejde brát v žádném ohledu. Trable s koleny trápí hráče draftovaného v prvním kole v roce 2014 opravdu vydatně. V minulosti ovšem Fabbri utrpěl i otřes mozku, laboroval se zády, kotníkem, čelistí i ramenem.

Vedení Red Wings již poslalo Fabbriho na listinu zraněných hráčů a místo něho byl z Grand Rapids Griffins povolán produktivní útočník Taro Hirose.

Robby, přejeme brzké uzdravení!

(zdroj: Detroit Red Wings, hockeydb.com, rotowire.com; foto: nhl.com)

One Comment on “Hrozná zpráva. Robby Fabbri si zřejmě přetrhl přední zkřížený vaz, do konce sezóny si nezahraje”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *