V aréně se vyčůral do kanálu, za to dostal od Detroitu slavný rolbař padáka! Případ míří k soudu

Jak jsme vás již dříve informovali, oblíbený rolbař Al Sobotka byl vyhozen z organizace Detroit Red Wings. Také jsme psali, že zvažuje žalobu o neoprávněném ukončení smlouvy, a také tak učinil.

Sobotka 2. února zavezl po úklidu ledu na hlavním kluzišti jeden ze strojů Zamboni do své garáže v Little Caesars Areně. Poté zažil neovladatelné nutkání močit. Nejbližší WC bylo asi 20 metrů daleko, takže místo toho použil jeden z odtoků, které vedou do kanalizace určené k odvodu ledu ze strojů Zamboni. Oblast je pro veřejnost uzavřena a smí tam pouze mužská část zaměstnanců ledové arény. Sobotka močil mezi dvěma rolbami, když ho viděl jiný zaměstnanec. O dva dny později byl pozván na schůzku se svým nadřízeným a personalistou. Původně mu byla na týden pozastavena činnost, ale poté dostal vyhazov a 17. února mu byla smlouva ukončena úplně.

Právníci v případu podaném u obvodního soudu okresu Wayne uvádějí, že Sobotkova práva byla podle Michigan Elliott-Larsen Civil Rights Act (zákon o občanských právech) porušena. Jako argument uvedli, že zaměstnanec byl diskriminován na základě svého věku (68 let) a zdravotního postižení. Sobotka má podle žaloby diagnostikovanou nezhoubnou hypertrofii prostaty, která způsobuje častou a nezvladatelnou potřebu močit.

Jeho právní tým momentálně požaduje náhradu škody.

(zdroj: eu.freep.com, foto: detroithockeynow.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *