HODNOCENÍ + VIDEO GÓLŮ | Blue Jackets – Red Wings 2:5. Řádil Piercey, trefil se čtyřikrát!

Hockey is back. Konečně je to tady. Prospekti Rudých křídel dokázali v prvním utkání v Traverse City na turnaji nováčků přehrát soupeře z Columbusu. Blue Jackets ještě v první třetině drželi krok, ale od prostřední části byla dominance Detroitu znatelnější a branek přibývalo. Hned čtyřikrát skóroval Riley Piercey, jednu trefu zaznamenal Drew Worrad.

Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
Branky DRW: Piercey (Biakabutuka, Worrad), Piercey (Hanas, Biakabutuka), Worrad (Hanas, Söderblom), Piercey (Zito), Piercey (Zito, Worrad).

Sestava DRW: Cossa (31. Oke) – Johansson, Edvinsson, Plandowski, Sebrango, Biakabatuka, Viro – Hanas, Lombardi, Söderblom – Zito, Worrad, Piercey – Ťuťajev, Limpar Lantz, Ivan – Martin, Anctil, Mathieu.

HODNOCENÍ

Naprosto fenomenální zápas prožil útočník juniorského celku Flint Firebirds (OHL). Nedraftovanému dvacetiletému forvardovi se povedlo čtyřikrát skórovat, navíc ze čtyř herních situací: po teči po střele od modré, z levého křídla po kombinaci v přesilovce, při samostatném úniku a dorážkou na brankovišti. Po dvou asistencích si připsali i jeho kolegové z formace Pasquale Zito a Drew Worrad, jenž kromě toho zapsal i jednu branku. 

Worrada byl plný led, na přesilové hře byl také aktivní. Bylo na něm vidět, že už je výrazně vyspělejší, přeci jen mu je pětadvacet let. Po konci na univerzitě si v loňském ročníku připsal 11 startů na naší farmě a pokračovat tam bude nadále. Hodně toho ukázali i jiní. Cross Hanas je přesně tím tvůrcem hry, kterého potřebujete a konkrétně v tomto duelu to dal výrazně najevo, když doslova připravil dvě trefy. Zadák Jeremie Biakabatuka byl do utkání pro fanoušky Red Wings téměř neznámý, na soupisce nefiguroval a teď si připsal ze třetího obranného páru také dvě přihrávky. Jeho kolega Eemil Viro se nedopustil směrem dozadu prakticky žádné chyby.

Oči samozřejmě nejvíce směřovaly na první formaci. Kromě zmíněného Hanase zahrál slušně první centr Amadeus Lombardi, Elmer Söderblom prodával svou výšku, kila a hromadu zkušeností. Ještě musím zmínit Kirilla Ťuťajeva. Všiml jsem si, že od posledního turnaje trošku svalové hmoty nabral a zapracoval na soubojích, takže už neodlétává jako papír. V první třetině byl náš nejaktivnější hráč, ale postupem času mi přišlo, že se vytrácí. 

Albert Johansson a Simon Edvinsson řídili naší přesilovku, oba Švédi předvedli zajímavé věci jak dopředu, tak dozadu. Celkově ten výkon celého týmu mi přišel velmi dobrý. Často u takto mladých celků na těchto turnajích (ale bývá to i v juniorkách normálně v ligách) vídáte, jak se to hráči snaží tahat sami na sebe, aby si ukrojili kousek slávy. To včera naši mladíci příliš často nedělali, kombinovali a snažili se najít spoluhráče v lepší pozici. Za to jim patří palec nahoru, protože de facto každý má o co bojovat. 

Na závěr k brankářům. Sebastian Cossa měl několik těžkých zákroků, pochytal během třiceti minut 17 střel soupeře a inkasoval jen jednou. Obdržená branka na jeho vrub rozhodně nejde, vypadal a chytal jistě. To samé se dá říci i o Andrew Oke, jenž Cossu nahradil v polovině zápasu. Hned musel hasit brejk tří na jednoho a nutno dodat, že zákrokem á la Dominik Hašek. Perfektní. Ani jeho inkasovaný gól nejde za ním. 🙂 

Další zápas nás čeká ze soboty na neděli pět minut po půlnoci proti Dallasu Stars. Tak jen houšť takových výkonů, LGRW! 🐙 

ADMIN

GÓLY RED WINGS

1:0 | Piercey

2:1 | Piercey

3:1 | Worrad

4:1 | Piercey

5:2 | Piercey

(foto: detroitredwings.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *