SPEKULACE: Detroit má s Ottawou ústní dohodu o výměně DeBrincata. Má to však háček

Web DetroitSportsNation přinesl informaci, podle které je Detroit domluven s Ottawou na trejdu Alexe DeBrincata do Motownu. Tato dohoda má ovšem podmínky, jenž se při nenaplnění zbortí jako domeček z karet.

Spekulace o tom, že Rudá křídla mají zájem o Alexe DeBrincata se nesou téměř celé léto. Rodák z Farmington Hills, asi půlhodiny autem od Detroitu, by se v případě dohody mohl vrátit konečně domů. Má to však dvě podmínky. 

Tou první je, aby se hráč dokázal s organizací domluvit na nové smlouvě. Tohle má být údajně vyřešené, protože několik insiderů přišlo s informací, že Detroit je jeden z týmů, kde si 25letý produktivní útočník dokáže představit budoucnost. Z tohoto pohledu si tedy můžeme pomyslně odškrtnout SPLNĚNO. Otazník samozřejmě visí na délce kontraktu a její výšce. 

Druhá podmínka je mnohem těžší pro Red Wings, neboť my ji nijak ovlivnit nemůžeme. Podle zdroje Detroit Sports Nation jsou Rudá křídla předběžně domluvena na podobě trejdu, jenž má dvě varianty:

  1. kolo draftu 2023 (17. místo) + Filip Zadina + 1. kolo (Boston) 2024*
  1. kolo draftu 2023 (17. místo) + Filip Zadina + 2. kolo draftu 2023 (41./42./43. místo)

Ottawa Senators má od Detroitu získat letošní volbu číslo 17, Filipa Zadinu a poté jedno z druhých letošních kol nebo příští rok první kolo od Bostonu (ochrana na TOP10). 

Háček je v tom, že dohoda padne, pokud si Senators nebudou moci na 17. místě zvolit hráče, kterého chtějí. Jeho jméno samozřejmě nikde nepadlo. Pokud je tedy tato spekulace skutečně pravdivá, nemá aktuálně Detroit vše ve svých rukou. 

EDIT: GM Sens pár minut po zveřejnění článku uvedl, že si nemyslí, že se Ottawa dostane na draftu do prvního kola. Poslední dny přinášejí spoustu protichůdných informací. Samozřejmě je to velká hra, tak uvidíme. 🙂 

Alex DeBrincat by naší organizaci vydatně pomohl. V uplynulé sezoně nasbíral v 82 zápasech 66 bodů (27+39), což by mu v Detroitu stačilo na druhé místo v gólech, asistencích i bodech za kapitánem Dylanem Larkinem. Jak celá sága dopadne uvidíme v následujících hodinách. 

Draft NHL 2023 začíná ve čtvrtek od 01:05 našeho času. ZDE si o něm můžete přečíst více informací, koho můžeme na devátém místě vybrat a kde sledovat. 

(zdroj: Detroit Sports Nation; foto: redwings.cz)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *