Game #22 | Dokáže Detroit splnit roli favorita proti Chicagu?

Druhé utkání ve dvou dnech čeká hráče Red Wings. Po prohraném utkání s Rangers, kdy Detroit nedokázal udržet jednobrankové vedení po druhé třetině, se nyní nabízí šance, jak tento výsledek odčinit a znovu se naladit na vítěznou vlnu.

V tomto období se v rámci každoroční akce Hockey Fights Cancer Night, snaží nejen v Detroitu o získání finančních prostředků v Little Caesars Areně, jelikož Red Wings opět spojují síly s American Cancer Society a Comerica Bank s cílem zvýšit povědomí o dětské rakovině. Cílem je samozřejmě získat co nejvíce finančních prostředků pro výzkum.

Detroit chce v dnešním utkání proti Chicagu otočit list a po prohře s Rangers zase získat nějaké body.

„Nějaká pozitiva tam byla, ale občas jsme se až příliš vzdálili od způsobu naší hry,“ řekl k utkání s Rangers trenér Red Wings Derek Lalonde. „Ville odvedl skvělou práci a dal nám v utkání šanci.“

Red Wings čeká druhý zápas v řadě proti týmu Original Six. Obránce Moritz Seider se vyjádřil, že je nadšený z toho, že se utká s mladou hvězdou Blackhawks Connorem Bedardem. Seider popsal letošní jedničku draftu jako „velmi speciálního hráče“.

Zlepšující se přesilovky

I přesto, že v utkání proti Rangers využil Detroit jen 1 z 5 přesilovek, vykazuje jeho hra v této činnosti určité zlepšení. V posledních čtyřech utkáních využili Red Wings celkem 6 z 20 možností, zatímco v předchozích 5 zápasech nevstřelili žádnou branku v celkově 20 početních výhodách.

Co je s Larkinem?

Jak už bylo avizováno dříve, Dylan Larkin vynechá s největší pravděpodobností také dnešní utkání. Až do včerejška platilo, že kapitán Red Wings laboruje s blíže nespecifikovaným zraněním, jenž ho nepustilo ani do minulého utkání v New Yorku.

Red Wings však včera Larkina umístili na tzv. „Active Non Roster“. Tam jsou umisťováni hráči, jenž jsou mimo hru kvůli něčemu jinému, než je zranění nebo nemoc. V současné době to tedy vypadá, že problém je pravděpodobně úplně jiného charakteru. Momentálně nemáme žádné další informace.

Mimo hru pravděpodobně také Gostisbehere, v brance Lyon

Po včerejším tvrdém ataku ze strany útočníka Rangers Willa Cuylleho na Shaynea Gostisbeherea, zadák Red Wings odešel do kabin a do utkání už se nevrátil. Nad jeho návratem tedy visí otazník.

Jak už bylo předem avizováno, do branky Detroitu se dnes postaví brankář Alex Lyon. Poslední dvě utkání, do kterých tento gólman nastoupil skončily vítězstvím.

Raymondovi se proti Chicagu daří

V dosavadní kariéře zatím odehrál útočník Detroitu Lucas Raymond proti svému dnešnímu soupeři 4 utkání, v nichž ale nastřádal celkem 6 bodů (4+2). Bude šikovný forvard úspěšný také dnes?

Z tábora soupeře

Chicago momentálně okupuje se 14 získanými body poslední místo v Centrální divizi. Na sedmou Minnesotu však ztrácí pouhé dva body. V celé NHL je pak horší pouze mužstvo San Jose, které si v dosavadním průběhu sezóny připsalo ještě o dva body méně než Chicago.

V posledních 3 utkáních však Blackhawks urvali dvě vítězství, když si nejprve vyšlápli na Toronto (vítězství 4:3 v prodloužení) a v posledním utkání přehráli také Seattle (4:3).

V Detroitu se představí vycházející hvězda světového hokeje, mladíček Connor Bedard. Ten už se ostatně vyjádřil také k přestupu Patricka Kanea k Red Wings, když poznamenal, že si na tuto změnu bude nějakou dobu zvykat.

Bedard vede týmovou produktivitu jak v bodech (17), tak v gólech (10). V počtu asistencí je druhý za Philippem Kurashevem.

Bídná přesilová hra

Blackhawks mají vůbec nejhorší přesilovku v lize, jejíž úspěšnost je pouhých 9,2 %. V posledních 6 utkáních mělo Chicago celkem 17 početních výhod, ani jedna však neskončila vstřelenou brankou.

Hall mimo do konce sezóny, Beauvillier hrát nebude, chytat bude nejspíš Mrázek

Útočník Taylor Hall se úspěšně podrobil operaci kolene, což znamená, že do letošní sezóny už zcela jistě nezasáhne.

Nová posila v podobě Anthonyho Beauvilliera, jenž přišla do Chicaga z Vancouveru se v dnešním utkání nepředstaví, neboť se ještě nepřipojila k týmu.

Proti Red Wings by se do branky měl postavit gólman Petr Mrázek.

Kauza kolem Perryho

Kanadský útočník Corey Perry už není členem Chicaga Blackhawks. Klub s ním rozvázal kontrakt, kvůli porušení podmínek standardní hráčské smlouvy. Generální manažer Kyle Davidson se následně vyjádřil, že šlo výhradně o záležitost na pracovišti a netýká se žádného dalšího hráče ani jeho rodiny, čímž vyvrátil spekulace, které se v posledních dnech šířily světem sociálních sítí.

Utkání začíná přibližně v 1:05 našeho času a sledovat jej můžete na OnHockeyTV nebo NHL66.ir.

(zdroj: redwings.nhl.com, mlive.com, x.com; foto: redwings.cz)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *