Tréninkový kemp, den 4 a 5 – Vnitrotýmový zápas, noví zranění, Bromé motá trenérovi hlavu

Tyler Bertuzzi a spol.

Čtvrtý tréninkový den se toho moc nestalo, proto tu tradiční report chyběl. Spojil jsem ho tedy s pátým dnem, který nám přinesl možnost vidět naše hráče naživo ve vnitrotýmovém zápase. Tomu se na následujících řádcích budu věnovat nejvíce.

VNITROTÝMOVÝ ZÁPAS

Team Red: Bernier (Nagle, Fulcher) – Staal, Stecher, Nemeth, Merrill, Hicketts, Lindström – Bertuzzi, Larkin, Mantha – Namestnikov, Filppula, Gagner – Smith, Rasmussen, Hirose – Criscuolo, Pearson.

Team White: Greiss (Boyle) – DeKeyser, Hronek, Cholowski, Biega, Lashoff, McIlrath – Zadina, Fabbri, Ryan – Bromé, Glendening, Erne – Svečnikov, Nielsen, Barber – Elson, Turgeon.

Team Red – Team White 6:4 po nájezdech (2:2, 4:3p)
Branky: Bertuzzi, Namestnikov – Bromé, Elson.
Branky v prodloužení: Bertuzzi, Staal – DeKeyser.
Proměněné nájezdy: Mantha, Larkin – Bromé.

Hrálo se v tempu lážo plážo, pohodička, klid. Větší aktivitu jsme mohli vidět až ve třetí třetině a pak hlavně na konci, kdy Team Red odvolal brankáře a dokázal zásluhou Namestnikova srovnat. Bobby Ryan byl dost vidět, jeho chuť hrát je nakažlivá. Filip Zadina se snažil, ale tolik toho neměl. 

„Myslím, že vnitrotýmové zápasy jsou užitečné. Jako brankář, obránce nebo útočník se dostaneš do různých situací. Je to jiné než trénink,“ uvedl trenér Jeff Blashill.

ZRANĚNÍ

I v tak nízkém tempu jsme byli svědky různých zranění. Znovu nenastoupil Darren Helm, který je podle trenéra „nezpůsobilý ke hře“. A během duelu utrpěl krvavé zranění Luke Glendening, který se ještě dokázal vrátit.

Komu to už nešlo, tak byl Turner Elson, kterému museli z ledu pomoci spoluhráči. Vypadalo to na nešťastný střet kolenem, který autor druhé branky Team White odnesl zraněním. 

Nebyl ovšem jediný. Se zraněním paže nebo lokte nedohrál ani Jevgenij Svečnikov, který se měl prát o místo v základní sestavě. Tímhle je jeho šance dostat se do hlavního týmu velmi oslabená. 

Nicméně trenér Blashill je tajemný jako hrad v Karpatech, neprozradil vůbec nic ani o jednom hráči.

MATHIAS BROMÉ

Co ale Blashill prozradil, tak byly pocity, které má ze švédského útočníka. Bromé totiž na kempu pracuje velmi dobře, je rychlý, v zápase se prosadil ze hry i z nájezdu, takže určitě našemu trenérovi motá hlavu. Cíl Mathiase je jasný, rád by se dostal na soupisku hlavního mužstva.

„Pokračuje v dobré práci. Jeho dopad na hru je velmi pozitivní, maká opravdu tvrdě. Je úžasně rychlý, vlastně rychlejší, než jsem si myslel. Je skvělý v nájezdech, v přesilovce, když dostane šanci zahrát si ji. Pomůže i ve hře pět na pět. Mohl by dát naší sestavě větší hloubku,“ přemítal kouč Red Wings.

STŘÍPKY ZE ČTVRTÉHO A PÁTÉHO DNE

Anthony Mantha nájezd proměnil, ale slyšíte to? Že by nový goal horn? Kurtu Kryszakovi se evidentně nelíbí. 😀 Píše, že pokud tohle bude nový goal horn Red Wings, tak doufá, že už nikdy gól nedáme.

Bobby Ryan a jeho přihrávka snů, zakončuje Danny DeKeyser. Nejhezčí akce celého zápasu.

Vladislav Namestnikov sedí v šatně Red Wings přímo naproti fotce svého strýce Slavy Kozlova. „Pokaždé, když jdu na led, tak je to něco jako ‚o můj bože, splnil se mi sen‘. Jsem připraven začít. Vydám ze sebe pro Detroit úplně všechno.“

(Foto: Detroit Red Wings, Dave Reginek/Getty Images)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *