TRH S VOLNÝMI HRÁČI 2021 (část #2) – Který útočník si to namíří do Detroitu?

Ve středu 28. prosince 2021 od 18 hodin se otevře trh s volnými hráči. Detroit bude opět aktivní, do akce půjde s tím, že musí získat obránce na levou stranu a pravorukého útočníka. Dnes se podíváme na seznam možných adeptů do ofenzívy, o becích jsme psali včera.

Red Wings mají momentálně na soupisce pro hlavní mužstvo útočníky Dylana Larkina, Robbyho FabbrihoMichaela Rasmussena, Filipa Zadinu, Franse Nielsena, Vlada Naměstnikova. 

Luke Glendening, Sam Gagner, Bobby Ryan, Darren Helm a Valtteri Filppula půjdou na trh volných hráčů. Myslím si, že Detroit podepíše maximálně první trojku, možná jen Glendeninga a Ryana. 

Omezeně volnými hráči, se kterými budeme podepisovat kontrakt jsou Tyler Bertuzzi, Jakub VránaAdam Erne. To máme 12 útočníků v dobrém případě. O sestavu mohou zabojovat i Lucas Raymond, Givani SmithJonatan Berggren. O Bertuzziho je v lize zájem a může se stát obětí trejdu, protože smluvní válka mezi ním a vedením je podobná jako loni. Zatím. 

Z výše uvedených důvodů si myslím, že rozhodně o forvarda z trhu posílíme. Kdo jím bude?

Pius Suter, 25 let, C/LW

Uplynulá sezóna: Chicago Blackhawks, 55 zápasů, 27 bodů (14+13), poslední kontrakt: 925 000 dolarů

Jestřábi naprosto nečekaně nechávají švýcarského útočníka na trhu volných hráčů. Suter nikdy draftovaný nebyl, v zámoří si ale v juniorce zahrál. Působil v Guelph Storm, kde ve 127 duelech zaznamenal 96 bodů (52+44). Zejména v druhém ročníku byl k nezastavení, vytvořil formaci s Tylerem Bertuzzim a Robbym Fabbrim. Co takhle všechny tři spojit do jedné formace po letech znovu?

Suter švýcarskou ligu jasně přerostl a před minulým ročníkem podepsal nováčkovskou smlouvu s Chicagem. Hrál výborně, nám dal například svůj první hattrick v NHL. Rozhodně o něj bude (i díky věku) velký zájem.

Mattias Janmark, 28 let, C/RW/LW

Uplynulá sezóna: Chicago Blackhawks/Vegas Golden Knight, 56 zápasů, 24 bodů (11+13), poslední kontrakt: 2 250 000 dolarů

Steve Yzerman brával na trhu volných hráčů hokejisty, kteří mají nějakou minulost spojenou s Detroitem. Janmark je jedním z nich, Red Wings ho do NHL v roce 2013 ve 3. kole ze 79. pozice draftovali. Byl však vyměněn a od roku 2014 do 2020 patřil Dallasu Stars, kde si udělal velké jméno.

Bojovného útočníka podepsalo před sezónou 2020/2021 Chicago, poté jej na uzávěrce přestupů Blackhawks vyměnili do Vegas. Předpokládá se, že u Golden Knights již pokračovat nebude.

Příchod univerzála v ideálním věku by dával smysl. Janmark je držitelem zlaté medaile z mistrovství světa, navíc Švéd. Mohl by klidně vytvořit letku s Lucasem Raymondem a Jonatanem Berggrenem. 

Nick Ritchie, 25 let, LW

Uplynulá sezóna: Boston Bruins, 56 zápasů, 26 bodů (15+11), poslední kontrakt: 1 498 925 dolarů

Další šikovný hokejista, kterého jeho celek neochránil pro vyjednávání kvalifikační nabídkou. Ritchie je velmi důrazným forvardem, měří necelých 190 centimetrů a váží přes 100 kilogramů. Jeho hra je o napadání, hitování, nebojí se ani shodit rukavice a vyřídit si věci ručně stručně. 

Přesto všechno začíná být pěkně produktivní. V sezóně 2019/2020 nasbíral 21 bodů (9+12) v 48 zápasech, to dělá 0,44 na jeden zápas. V uplynulém ročníku toto číslo těsně překonal – 0,46. 

Ritchie by se mohl zařadit do třetí formace a na druhou přesilovku. Ideální hráč na tyto pozice, navíc stále mladý. Jeho angažování by rozhodně dávalo smysl.

Kdo další?

Jako možná posila by se mohl jevit i křídelník Blake Coleman (29 let) z Tampy Bay, jenže ten je levný a bude o něj velký zájem. K dispozici bude centr Alexander Wennberg (26 let), Švédovi se povedlo restartovat kariéru na Floridě. Mikael Granlund (29 let) by také mohl být variantou, nicméně proti hraje vyšší cena. 

Na trhu volných hráčů se objeví i Tomáš Tatar (30 let)Phillip Danault (28 let) nebo Tomáš Nosek (28 let).

Na velké ryby cílit nebudeme, ale několik si jich vyjmenovat můžeme: Gabriel Landeskog (28 let)Mike Hoffman (31 let)David Krejčí (35 let)Alex Ovečkin (35 let)Jaden Schwartz (29 let).

Kompletní seznam: KLIKNĚTE ZDE

Jiné řešení?

Dalším řešením by byla výměna. Některé týmy mají potíže s cap hitem, takže je možné, že budou měnit. Toho by se mohl Steve Yzerman chytit a nějakého útočníka přivést trejdem. Nechme se překvapit.

(zdroj: capfriendly.com, eliteprospects.com, foto: Twitter/Chicago Blackhawks, nhl.com, bostonhockeynow.com)

One Comment on “TRH S VOLNÝMI HRÁČI 2021 (část #2) – Který útočník si to namíří do Detroitu?”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *